Veel veehouders gebruiken soja als geconcentreerde eiwitbron om hun vee optimaal te laten presteren. Soja wordt van ver gehaald waardoor de eiwitproductie in Nederland een (grote) afhankelijkheid heeft van het buitenland. Het transport over zee is een aanslag op het milieu en de aanvoer van mineralen verstoort de kringloop.
Azolla is een waterplant die lokaal in Nederland wordt gekweekt. Het is een bron van hoogwaardige eiwitten met een uniek aminozurenprofiel. Het waterplantje neemt stikstof uit de lucht op en verdubbelt, onder ideale omstandigheden, iedere twee tot drie dagen.
Azolla maximaliseert melkproductie door een uitstekend aminozurenprofiel. Het waterplantje is rijk aan eiwit, vitamine B12 en beta-caroteen. Het vervangt soja in het rantsoen.
Met azolla is minder grondoppervlak nodig om een gelijke hoeveelheid eiwit te produceren. De snelle groei van het plantje geeft een hoge eiwitopbrengst per hectare per jaar. Het wordt lokaal in Nederland geproduceerd in vertical farms waardoor per hectare op meerdere lagen wordt geproduceerd.
Door de lokale productie worden geen extra mineralen in de lokale omloop gebracht en zijn ook de transportbewegingen minder groot. Dit zorgt voor minder uitstoot van broeikasgassen tussen productie en consumptie.
Azolla groeit op het water en kan na oogsten gedroogd of gefermenteerd worden. Zo kan het als veevoeder vers, gefermenteerd of als brokken worden geleverd. Zo is er altijd een variant die in jouw situatie kan worden gebruikt.
Vul het formulier in
of bel
076 - 2055 035
Bedankt voor uw bericht. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.
Er is een fout opgetreden bij het versturen van uw bericht.